Jump to content

Łukasz Litewka - czy to już blackpill?

Recommended Posts

Jego kampania przypominała mi wybory przewodniczącego samorządu szkolnego w liceum. Tam też program odgrywa trzeciorzędną rolę, a kandydaci chwalą się, w jakich akcjach wolontariackich wzięli udział. Liczy się popularność i wygląd.

Ja jednak wolałbym, żeby ikoną Lewicy w Polsce nie był pewny siebie filantrop jeżdżący białym BMW i straszący swoimi fankami, ale merytoryczna okularnica podróżująca pociągami. Bo wiem, że ona w Sejmie przedstawi pomysły i projekty na poprawę życia Polek i Polaków, a nie listę piesków do adopcji w Sosnowcu.

Co sądzicie? Czy Pan nie jest żywym dowodem na autentyczność czerwonej, czarnej piguły? Wygląd i propaganda jest wszystkim dzisiaj. 

Link do źródła : https://krytykapolityczna.pl/kraj/wydziarany-pan-od-pieskow-i-zbiorek-nowa-ikona-lewicy/ 

Edited by Reelag
Dodałem źródło
  • Like 1

Czym się dziwisz?Wybory w obecnych systemach politycznych polegają na propagandzie.Kto jest mocno pompowany w mediach,ładnie przestawiony i łapie się w aktualne trendy ideologiczne ten wygrywa.

Ilu ludzi po pracy,zajmowaniu się dziećmi,biznesem czy czymkolwiek ma czas na analizę kandydatów do wyborów?Ludzie głosują na zasadzie,że zobaczyli ładnie uśmiechniętego pana na bilbordzie więc na pewno jest dobrym wyborem.Inny  wypowiadał się z pogardą o Niemcach a ja przecież nie lubię Niemców więc na niego zagłosuje.

• Like 1

• 3 weeks later...

A taki fajny był, taki kurwa fajny był, lewicowy!!!

😊

Julki twitterowe były w szoku, chłop podobno otrzymywał pogróżki z tego powodu, że nie popiera osobiście aborcji w takiej formie jak by chciały turboprogresywki.

Jednak zadeklarował, że zagłosuje jak jego klub, za złagodzeniem tego prawa do aborcji.

Osobiście też jestem za zliberalizoaniem tego tematu, ale nie chcę tu zaczynać offtopu, tylko dla śmiechu wrzuciłem info heh.

• Like 1

W dniu 25.10.2023 o 12:34, Reelag napisał(a):

Wygląd i propaganda jest wszystkim dzisiaj. 

Przypomniała mi się sytuacja jak kilkanaście lata temu, kiedy byłem jeszcze niepełnoletni i nawet nie miałem praw wyborczych. Wracałem ze szkoły i na przystanku siedziały obok mnie dwie kobiety na oko 55-60 letnie. Słyszałem ich rozmowę, która brzmiała mniej więcej tak:

- W niedzielę już wybory, pani idzie na wybory?

- Tak, pójdę zagłosować.

- A na kogo pani będzie głosować?

- Jeszcze nie wiem, ale na pewno pójdę na wybory.

- Bo ja to zagłosuje na [nie pamiętam nazwiska], bo on jest taki przystojny i elegancko się prezentuje.

- Ooo ten to rzeczywiście jest przystojny, może i ja na niego zagłosuje.

Demokracja... w pizdu.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Sad 1

9 godzin temu, Dworzanin.Herzoga napisał(a):

Julki twitterowe były w szoku, chłop podobno otrzymywał pogróżki z tego powodu, że nie popiera osobiście aborcji w takiej formie jak by chciały turboprogresywki.

Fajny produkt z niego. Start z Czerwonego Zagłębia, tam lewica zawsze mocna. Miły, uśmiechnięty i przystojny.

Produkt XXI wieku. Nie ważne co mówi, ważne jak się prezentuje.

• Like 3

• 2 years later...
W dniu 25.10.2023 o 12:34, deleteduser189 napisał(a):

Co sądzicie? Czy Pan nie jest żywym dowodem na autentyczność czerwonej, czarnej piguły? Wygląd i propaganda jest wszystkim dzisiaj. 

Link do źródła : https://krytykapolityczna.pl/kraj/wydziarany-pan-od-pieskow-i-zbiorek-nowa-ikona-lewicy/ 

To przypomina nieco osobę dwugodzinnego prezydenta. Pan piękniś, jaki to on wykształcony, angielski zna, och ach a nie potrafi odpowiedzieć na pytanie bez odpowiedzi napisanej na kartce. Na niczym się nie zna, nic nie umie, nic sobą nie reprezentuje. Zwykły matoł i zamordysta, do tego antypolak. No ale "wygląda".

To oczywiście tragedia, młody chłop a zginął w wypadku. Gdzieś kilka razy przewinęło mi się nazwisko tego Litewki, może jak czytałem jakieś wiadomości. Nie znam jego dokonań. Niestety, będąc członkiem takiej a nie innej partii nie można zbytnio wybielać kogokolwiek, nawet ofiary wypadku. Co z tego, że tak dbał o pieski skoro prawdopodobnie mógłby ludziom zgotować piekło na ziemi razem ze swoimi bolszewickimi kolegami i koleżankami z partii politycznej.

• Like 4

Tak swoją drogą to wypadki rowerzystów na jezdniach nie są rzadkością.

W tym roku np w podkarpackim zginął miejscowy lekarz. Też można próbować powiązać, że zrobił to jakiś niezadowolony pacjent.

Ryzyko przy jeździe rowerem jest tak samo duże jak motocyklem...

Ścieżki rowerowe lub przynajmniej poszerzone pobocza z wydzielonymi liniami dla rowerów powinny byc obowiązkowe przy okazji budów czy remontów istniejących dróg.

• Like 1

58 minut temu, Brat Jan napisał(a):

Ryzyko przy jeździe rowerem jest tak samo duże jak motocyklem

Sporo robię kilometrów rowerem ostatnio i też bym został zdjęty czołowo, bo typ jadący X3 grubo ponad setkę, akurat pisał sms.

Co nie zmienia faktu, że w ciągu parunastu dni straciliśmy  przedwcześnie być może przyszłego selekcjonera i być może przyszłego kandydata na Prezydenta.

• Like 3

Pojawiają się różne doniesienia o tym człowieku. Ostatnio mocno krytykował zboczeńców i gwałcicieli z platformy. Później ginie potrącony na rowerze. Coś dziwny zbieg okoliczności. Z tego co sprawdziłem koleś nie bardzo pasował do partii, z której się wywodził. Nie popierał skrobanki, stanął w obronie opluwanej prezydentowej, podważał srovidowy terroryzm nazywając to oszustwem czy coś podobnego. Dziwna sprawa.

• Like 2

1 godzinę temu, HermannBrunner napisał(a):

Pojawiają się różne doniesienia o tym człowieku. Ostatnio mocno krytykował zboczeńców i gwałcicieli z platformy. Później ginie potrącony na rowerze. Coś dziwny zbieg okoliczności. Z tego co sprawdziłem koleś nie bardzo pasował do partii, z której się wywodził. Nie popierał skrobanki, stanął w obronie opluwanej prezydentowej, podważał srovidowy terroryzm nazywając to oszustwem czy coś podobnego. Dziwna sprawa.

Przyznaj że zagalopowaleś się w pierwszym poście.

Ktoś wie kim był sprawca?

Jedni piszą, że zasnął, ale na tej drodze nie da się zasnąć bo masa dziur.

Inni, że zasłabł, ale nie wzieli go do szpitala na jakieś badania na przykład.

Droga mało uczęszczana i podobno nie ma naocznych świadków?

Godzinę temu, EmseyXYZY napisał(a):

Przyznaj że zagalopowaleś się w pierwszym poście.

Raczej nie miałem rozeznania. Nie znałem tego typka wcześniej. Niestety przynależność do tak skrajnie antyludzkiej partii włącza alarm w głowie z automatu.

• Haha 1

dg-wypadek-1.jpg

Auto w ostatniej chwili skręciło na czołówkę dlatego jest rozwalona szyba od strony kierowcy.

Gdyby zrobił to umyślnie, ale z dystansu, rowerzysta miałby chwilę na reakcję.

Dziwnym trafem nie zatrzymało się na żadnym drzewie pomimo zasłabnięcia kierowcy i sporej prędkości;)

Jak również: "Nie ujawniono widocznej drogi hamowania pojazdu."

Czyli wjechał do rowu z pełną prędkością, a potem magicznie się zatrzymał w tym rowie...

Bo jakoś nie widać znaczących śladów wjechania do tegoż rowu, które byłyby widoczne w przypadku hamowania w trakcie wjeżdżania do rowu.

Albo powyższe zdjęcie tego nie oddaje.

policja-slaska-litewka-1.jpg

Jak widział ktoś lepsze foty z widocznymi śladami wjechania do rowu czy też samego wypadku to proszę wrzucić.

Tutaj coś widać.

Ale mimo wszystko ślady są takie, że auto powinno przy tym kącie śladów i dużej prędkości wbić się głębiej w las

https://pbs.twimg.com/media/HGm_QO1XEAAVI3r.jpg

A może to ślady z wyciągania auta??

Edited by Brat Jan
  • Like 2

13 godzin temu, Brat Jan napisał(a):

dg-wypadek-1.jpg

Auto w ostatniej chwili skręciło na czołówkę dlatego jest rozwalona szyba od strony kierowcy.

Gdyby zrobił to umyślnie, ale z dystansu, rowerzysta miałby chwilę na reakcję.

Dziwnym trafem nie zatrzymało się na żadnym drzewie pomimo zasłabnięcia kierowcy i sporej prędkości;)

Jak również: "Nie ujawniono widocznej drogi hamowania pojazdu."

Czyli wjechał do rowu z pełną prędkością, a potem magicznie się zatrzymał w tym rowie...

Bo jakoś nie widać znaczących śladów wjechania do tegoż rowu, które byłyby widoczne w przypadku hamowania w trakcie wjeżdżania do rowu.

Albo powyższe zdjęcie tego nie oddaje.

policja-slaska-litewka-1.jpg

Jak widział ktoś lepsze foty z widocznymi śladami wjechania do rowu czy też samego wypadku to proszę wrzucić.

Tutaj coś widać.

Ale mimo wszystko ślady są takie, że auto powinno przy tym kącie śladów i dużej prędkości wbić się głębiej w las

https://pbs.twimg.com/media/HGm_QO1XEAAVI3r.jpg

A może to ślady z wyciągania auta??

I akurat kierowca zasłabł wtedy, jak miał rowerzystę pod sobą. Na całej długości drogi akurat w tym miejscu musiał zasłabnąć 🤣

• Like 1

Kryształowych ludzi nie ma. Natomiast w polityce potrzeba jak najwięcej takich ludzi jak już świętej pamięci Litewka.

Myślę że robił dużo dobrego, dla ludzi, zwierząt. Sami zobaczcie jak wyróżniał się na tle całej tej bandy od lewa do prawa. O kosmitach pokroju Jachiry czy Żukosi nie wspominając.

Nie przebierał w słowach jeśli chodzi o aferę w Kłodzku, naświetlał też patologie w środowisku myśliwych im też mógł się narazić. 

Przede wszystkim też jednoczył ludzi nie zależnie od poglądów, a to myślę że jest już bardzo niebezpieczne, dla władzy. Pamiętam że raz zrobił ankietę u siebie na FB czy jesteś zadowolony z władzy. Jak sam stwierdził chciał bez żadnych machlojek i propagandy zobaczyć chociaż na małym wycinku jak to wyglada. Przewaga ludzi którzy byli nie zadowoleni była ogromna. Pomimo że to poseł lewicy zbierali wokół niego ludzie o różnych poglądach ale wspólnym celu. Tak mi się wydaje.

Może i to był wypadek. Na pustej drodze, bez kamer, akurat wtedy, ok. Ale moim zdaniem w świecie polityki przypadków nie ma. 

• Like 4

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.