JudgeMe Posted January 5, 2024 Share Posted January 5, 2024 (edited) Witajcie Ostatnio zachorowałam niestety. Z racji tego, że nie mogę przyjmować większości leków ogólnodostępnych w aptekach (karmię piersią), postanowiłam wyleczyć się domowymi sposobami, choć nigdy nie wierzyłam w ich skuteczne działanie. I dlatego chcę Wam powiedzieć, co naprawdę działa. Na ból gardła ssałam suszone goździki. Dwa mi wystarczyły, i ból gardła przeszedł od razu. Na katar pomogła mi inhalacja z tymianku (nigdy nie wierzyłam, że to działa, naprawdę przez tyle lat używałam kropli do nosa, które nie działały), i w końcu znalazłam jakiś taki tymianek do rytuałów (tylko taki miałam). Katar przeszedł mi od razu, zatkany nos, drapanie w gardle. Wszystko to nagle zniknęło po 20 minutach inhalacji. Dzisiaj czuję się jakbym odżyła na nowo. A jakie są Wasze domowe sposoby? Edited January 5, 2024 by JudgeMe 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiroviets Posted January 5, 2024 Share Posted January 5, 2024 (edited) 4 godziny temu, JudgeMe napisał(a): Ostatnio zachorowałam niestety Czyżby przeciągi w tak ekskluzywnym hotelu?🤔🤣🤣 Sorry, nie mogłem się powstrzymać xD. 4 godziny temu, JudgeMe napisał(a): tymianku Słyszałem, że palony ma również lecznicze właściwości.😊 4 godziny temu, JudgeMe napisał(a): A jakie są Wasze domowe sposoby? Mój Tate to taki rodzinny szaman. Cały "arsenał " wyrobów bazujących na mleczu, miodzie,pigwie, czarnym bzie i c..i wi czym jeszcze. Kolega był kiedyś pod wrażeniem jak postawiło go to na nogi po uprzednim wymoczeniu nóg i zażyciu tych klejo- rozpuszczalników. 4 godziny temu, JudgeMe napisał(a): Na katar pomogła mi inhalacja z tymianku Słyszałem o podobnym zastosowaniu olejku z drzewa sandałowego czy jakoś tak.🤔 Raz spróbowałem, nie rozpuścił. Edited January 5, 2024 by Kiroviets 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalka Posted January 6, 2024 Share Posted January 6, 2024 Syrop z cebuli, mleko z masłem, czosnkiem i miodem. Na gardło słyszałam, żeby przykładać ugotowane ziemniaki. Podobno działa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Libertyn Posted January 7, 2024 Share Posted January 7, 2024 Jak zachorowałaś to do lekarza.Bo jak to angina to domowymi sposobami nie wyleczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzingolo Posted May 16 Share Posted May 16 Moja babcia , potem tata robili syrop z mniszka, syrop z cebuli. Był też okres gdzie już jako 18 latek dostawałem tzw. groka na wieczór. Bardzo zdrowo jest też trochę imbiru zjeść na noc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DOHC Posted May 25 Share Posted May 25 W tym roku coś mnie złapało, syrop z cebuli robiłem, miód, a czosnek jako tabletki. Cudu nie było, ale w parę dni mnie postawiło na nogi. Niby takie czasy mamy, ajfony, AI i inne gówna, elektryczne cuda na patyku, a taki syf potrafi człowieka tak wymęczyć, i nie ma na to sposoby raz na zawsze🤔 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelina Posted Monday at 11:56 AM Share Posted Monday at 11:56 AM W dniu 6.01.2024 o 10:47, Lalka napisał(a): mleko z masłem, czosnkiem i miodem. Mama terroryzowała mnie właśnie taką cud miksturą, na wspomnienie której aż mną wzdryga. W kieliszku umieszczała drobno posiekany ząbek czosnku, dodawała nieco masła i miodu po czym całość zalewała gorącym mlekiem. Koszmar mego dzieciństwa! Piłam mając łzy w oczach, po którymś razie zwymiotowałam- widocznie mój żołądek był identycznego zdania, mama wystraszyła się i poprzestała na czosnku popijanym wodą, co mnie specjalnie nie radowało. Po chwilę obecną zapach czosnku asocjuję z jej uzdrowicielskimi dążeniami . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat Jan Posted Monday at 12:31 PM Share Posted Monday at 12:31 PM W dniu 6.01.2024 o 09:47, Lalka napisał(a): mleko z masłem, czosnkiem 33 minuty temu, ewelina napisał(a): W kieliszku umieszczała drobno posiekany ząbek czosnku, Wytyczne ws czosnku mówią aby go rozgnieść i poczekać z konsumpcją z 15-20 minut, gdyż w trakcie tego procesu nabierze więcej zdrowotnych substancji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter_1982 Posted Monday at 12:52 PM Share Posted Monday at 12:52 PM W dniu 16.05.2026 o 12:12, Dzingolo napisał(a): Moja babcia , potem tata robili syrop z mniszka, syrop z cebuli. Był też okres gdzie już jako 18 latek dostawałem tzw. groka na wieczór. Bardzo zdrowo jest też trochę imbiru zjeść na noc. Chyba grog, to trunek dla marynarzy, żeby uczynić rum znośnym do picia. Znam teorie, że 100g czystego spirytusu dziennie leczy raka, ale chyba nie chcemy, żeby forum promowało takie postawy. No chyba, że grok to coś innego, to proszę oświeć mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelina Posted Monday at 01:25 PM Share Posted Monday at 01:25 PM 47 minut temu, Brat Jan napisał(a): Wytyczne ws czosnku mówią aby go rozgnieść i poczekać z konsumpcją z 15-20 minut, Pewnie tak i było nim zdecydowałam się to przełknąć w towarzystwie dopingu mojej mamy- Ewelina pij, nie trzeba się nad tym modlić!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts