Assasyn Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Ile razy w tygodniu powinno sie jesc jajka ?? Ja jem prawie codzinnie i zadnych dolegliwosci nie mam z tym zwiazanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek Trąbka Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Ja czasami Jem wiecej jak 15 na tydzień i nie mam żadnych niekorzysci. Poza trupimi gazami z dupy :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 3 dziennie codziennie, najlepiej w takiej postaci, aby żółtko się nie ścięło (na miękko lub jajecznica z żółtkiem dodanym po ścięciu się białka). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martino Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Dieta powinna być racjonalna i zróżnicowana. Opierać źródło białka na samych jajkach nie jest dobrym pomysłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Kotoński Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Od ponad roku jem rano trzy jajka z majonezem + warzywa, a cholesterol w normie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
black Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Po jajkach mam znakomity cumshot. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rx1991 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Mogę dopowiedzieć, że jajka są również bardzo dobrym źródłem białka, gdyż akurat kurze jest jednym z najlepiej przyswajalnych białek, dlatego polecam je osobom ćwiczącym. Również jem 2-3 dziennie od wielu wielu lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quizas Jeremi Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie wiem czemu, ale mi się przypomniało: jak zrobić z dziewczyny chomika? dać jej jajka do buzi Tylko jajko jajku nie równe (życiowa mądrość). Wpływ na jakość pewnie sporą ma fakt, czy nioska latała sobie luzem po wsi i dziobała co wygrzebała, czy była faszerowana paszą z jakimiś hormonami w swojej celi, gdzie praktycznie nie miała żadnej możliwości ruchu. Jeżeli macie alternatywę dla tych sklepowych to warto spróbować od zaufanego gospodarza. Zacząłem podtekstem dlatego kończę bez, żeby było jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser36 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Robiłbym tak z chęcią, tylko jajka od chłopa kosztują 2 razy drożej niż Tesco z chowu klatkowego. A mój portfel płacze. ;/ I to widzę, a jak kury płaczą to nie widzę. A czego oczy nie widzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajacek Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja jem po dwa gotowane na miękko co drugi dzień. Zastanawiam się nad jedzeniem ich codziennie. Z tym cholesterolem to pieprzenie. Wiadomo, jajecznica z 20 jaj to już przegięcie, ale ogólnie jajka są ok. W końcu, tak na logikę, z jajka powstaje w pełni uformowany kurczak. Jest tam wszystko, czego potrzeba.Ja płacę 80gr/szt. Najgorsze jest, ze wielu rolników kombinuje i sprzedają fermowe jaja z klatki, ale bez pieczątek, jako ekologiczne. Łatwo jednak taki przekret można poznać, szczególnie po zapachu i kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumblebee Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jajka są jak najbardziej ok, na szczęście mam dostęp do tych z wolnego wybiegu i sam mogę patrzeć co jedzą Jako, że nigdy nie próbowałem kupnych, to tylko mogę się domyślać jak mi kiedyś mówili o różnicy smakowej, podobno niebo a ziemia. Tak czy siak, chyba nikomu jajka nie szkodzą, bardzo zdrowa i smaczna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi