Marek Kotoński Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Czy nie orientujecie się może, jak to jest z puszczaniem muzy w trakcie strimów? Jak to z prawem jest? Bo piszą mi ludzie, że fajnie by było słyszeć coś delikatnego, odprężającego w trakcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Co do całych utworów, to albo skorzystać z bibliotek darmowych, albo zakupić 2 - 3 utwory z licencją do publicznego odtwarzania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoszeKortuxy Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Z tego co wiem tutaj działa to samo prawo co w zwykłych filmach na Youtube czyli aby móc mieć np. przychody z reklam itp należy wykorzystywać muzykę z tzw. "darmowych źródeł" w przeciwnym wypadku system Content ID przyczepi się do twojego filmu/streama i zabierze przychody. Oczywiście to prawo nie dotyczy donejtów itp Poniżej artykuł na ten temat: http://yt360.pl/prawo-autorskie-na-youtube-wojciech-wawrzak-odpowiada-na-nasze-pytania/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted July 7, 2017 Author Share Posted July 7, 2017 Ator - w co trudno uwierzyć - mówi rozwleklej niż ja. A gdzie jest ta muza z youtuba darmowa, bo nie podał oczywiście linka Ator? Mosze, co do donejtów to widzisz jaką mam planszę, trzeba to ogarnąć z kimś kto to zna, ale nie pokażę moich plików na kompie komuś, kogo nie znam - gotowy dziś na strima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deleteduser45 Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Moim zdaniem kto będzie chciał sobie puścić muzyczkę po cichu to sobie puści. Jak ja to robię. Odpalam swoją playlistę, wyciszam ją minimalnie aby było wyraźnie słuchać Marka i tyle. Aczkolwiek mi dobrze się ogląda bez muzyki. Poza tym jednym muzyka na streamie będzie się podobać innych będzie drażnić i nie będą wstanie wytrzymać całego liva. Nie polecam podkładu, jest niepotrzebny moim zdaniem. Pozdrawiam i czekam również na strumyk. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snk Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Jamendo, freemusicarchive i inne takie... tam jest muza na licencji CC Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoszeKortuxy Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 @Stulejman Wspaniały możesz zrobić taką planszę w dzięki poradnikom na Youtube. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Możemy ci coś nagrać ja np trochę pogrywam na harmonijce bluesowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Producer Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Najlepiej niech każdy kto chce posłuchać włączy w tle to co lubi. Ciekawe, bo np. streamerzy na twitchu albo chociaż Daniel Magical puszczają muzyke z youtuba/spotify a Daniela streama ogląda dużo osób więc powinni się do niego przyczepić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MoszeKortuxy Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 @Super Producer oni to robią ale przez to nie mogą zarabiać np. na reklamach z Youtube pod ich streamem itp. Oni się utrzymują z donejtów + interesów z firmami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts