Jump to content

Muzyka w trakcie strima youtube

Marek Kotoński

Recommended Posts

Z tego co wiem tutaj działa to samo prawo co w zwykłych filmach na Youtube czyli aby móc mieć np. przychody z reklam itp należy wykorzystywać muzykę z tzw. "darmowych źródeł" w przeciwnym wypadku system  Content ID przyczepi się do twojego filmu/streama i zabierze przychody.

Oczywiście to prawo nie dotyczy donejtów itp ;)

Poniżej artykuł na ten temat:

http://yt360.pl/prawo-autorskie-na-youtube-wojciech-wawrzak-odpowiada-na-nasze-pytania/

• Like 1

Ator - w co trudno uwierzyć - mówi rozwleklej niż ja. A gdzie jest ta muza z youtuba darmowa, bo nie podał oczywiście linka Ator? Mosze, co do donejtów to widzisz jaką mam planszę, trzeba to ogarnąć z kimś kto to zna, ale nie pokażę moich plików na kompie komuś, kogo nie znam - gotowy dziś na strima? :)

Moim zdaniem kto będzie chciał sobie puścić muzyczkę po cichu to sobie puści. Jak ja to robię. Odpalam swoją playlistę, wyciszam ją minimalnie aby było wyraźnie słuchać Marka i tyle. Aczkolwiek mi dobrze się ogląda bez muzyki. Poza tym jednym muzyka na streamie będzie się podobać innych będzie drażnić i nie będą wstanie wytrzymać całego liva. Nie polecam podkładu, jest niepotrzebny moim zdaniem. Pozdrawiam i czekam również na strumyk.

• Like 1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.