Tomko Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Cześć! Od iluś lat gdy robię jakieś potrawy gdzie rozbijam surowe jajko na talerzu, czy też wbijam do szklanki, na patelnię itp. to po umyciu smród naczyń jest niemiłosierny. Coś jak smród mokrej psiej sierści lub wylizanej psiej miski ze zwietrzałym jajkiem. Nie mogę go wytrzymać, zbiera mnie na wymioty.. Nie ważne ile razy umyję gary, w jakiej wodzie, ile płynu użyję - naczynia po wyschnięciu zawsze śmierdzą (te w których jajka robiłem). Na pewno też się z tym spotkaliście. Nie wiem czy to kwestia chemii w jedzeniu, hormonów w kurczakach, bakterii w wodzie czy ch..j wie jeszcze czego. Macie na to jakieś sposoby? Edytowane 29 Lutego 2020 przez Tomko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 28 minut temu, Tomko napisał: Macie na to jakieś sposoby? 1) Zmienić źródło zakupu jajek ( o ile tego nie próbowałeś). 2) Przestać spożywać jajka. 42 minuty temu, Tomko napisał: Na pewno też się z tym spotkaliście. Chyba nie. A skąd jajka kupujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 38 minutes ago, Tomko said: Na pewno też się z tym spotkaliście. Nie. Natomiast radę mam dla Ciebie prostą - podaruj sobie odrobinę luksusu i kup zmywarkę. Choćby taką jak Bob: albo Klarstein Amazonia: Będziesz miał problem z głowy i trochę czasu przyoszczędzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kim Un Jest? Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 @Tomko nie obraź się, ale przypomina mi się dowcip ? Blondyna przy barze krzyczy: - barman! Ten drink śmierdzi penisem!!! Barman bierze szklankę, wącha i mówi: - przełoży pani szklankę do drugiej ręki ? Tomko, jeśli naczynia cały czas walą Ci jajami, to spróbuj przełożyć talerz do drugiej ręki jak go wąchasz ? 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniello332 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Jak mieszkałem w akademiku to sąsiad lubił zostawiać patelnię po smażeniu jajek na kilka dni pod zlewem. Znam Twój ból, jako rozwiązanie proponuję nie kisić naczyń dwa dni tylko zmywać na bieżąco. Edytowane 29 Lutego 2020 przez Daniello332 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JudgeMe Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Godzinę temu, Tomko napisał: naczynia po wyschnięciu zawsze śmierdzą (te w których jajka robiłem). Trzeba zmywarkę sobie kupić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 (edytowane) Tak jak napisała @ewelina może, jajka jakieś kijowe trafiasz. Stare albo nafaszerowane chemią. Może płyny do mycia kiepskie? Może woda zbyt zimna w czasie zmywana? U mnie talerze nie capią po myciu. Edytowane 29 Lutego 2020 przez Morfeusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxMen Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Nigdy się z czymś takim nie spotkałem ?♀️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomko Opublikowano 29 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Nie kwestia wody, nie kwestia źródła jajek - bez różnicy czy od gospodarza, z marketu, ze sklepu. @pompeje Dzięki! Tak zrobię bo kojarzę, że kiedyś mi się tak udało i nie śmierdziały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi