Turop 2,253 Posted February 21 Share Posted February 21 Hejka bracia, wystawiam na dniach mieszkanie w bloku o, którym pisałem już wcześniej, ale nurtuje mnie jedna sprawa, zakomunikuje mieszkańcą, że wystawiam lokum na sprzedaż i z tego powodu, odmawiam kolejnego zbierania czynszu (jestem za to odpowiedzialny od stycznia tego roku), żeby wyznaczyli inna odpowiedzialna za to osobę. Co jeśli się nikt nie zgodzi? Co zrobić z tymi pieniędzmi z banku? Wypłacić i porozdawać kto ile wpłacał, na 4 rodziny to kwota około 10k, czuje, że będą problemy, nawet spokojnie nie będę mógł sprzedać mieszkania, to są realia życia z kobietami w bloku. 1 Link to post Share on other sites
Lognyrg 11 Posted February 21 Share Posted February 21 A nie możesz tego czynszu po prostu zapłacić? 10 tys za 4 rodziny, to rozumiem na górkę wpłacali? Link to post Share on other sites
thyr 1,652 Posted February 21 Share Posted February 21 Przekaz na kosciol , wszyscy beda zadowoleni. Czy to jakis problem z tym poborem kasy ? Jest jakies wspolne konto internetowe do ktorego wszyscy maja wglad.Kazdy widzi co kto wplacil .Ze tez jeszcze nikt na to nie wpadl . 1 Link to post Share on other sites
MaxMen 1,159 Posted February 21 Share Posted February 21 Ale jak to Ty zbierasz czynsz w bloku? Nie wpłacają lokatorzy na swoje konta w spółdzielni/wspólnocie? Oddaj chajs i się nie przejmuj niech sobie kogoś wyznaczą. Sprzedasz mieszkanie i rzegnasz ich. Link to post Share on other sites
absolutarianin 4,324 Posted February 21 Share Posted February 21 Problemy pierwszego świata. 2 1 Link to post Share on other sites
BrandyRiver 79 Posted February 22 Share Posted February 22 A jakbyś wyjechał lub zmarł, to by sobie poradzili bez Ciebie? No właśnie, jak się chce to się da. Link to post Share on other sites
Baca1980 4,502 Posted February 22 Share Posted February 22 (edited) 14 godzin temu, Turop napisał: Co zrobić z tymi pieniędzmi z banku? http://memytutaj.pl/uploads/2014/08/26/jebaae-biede.jpg Edited February 22 by Baca1980 Link to post Share on other sites
Iceman84PL 1,240 Posted February 22 Share Posted February 22 14 godzin temu, Turop napisał: Hejka bracia, wystawiam na dniach mieszkanie w bloku o, którym pisałem już wcześniej, ale nurtuje mnie jedna sprawa, zakomunikuje mieszkańcą, że wystawiam lokum na sprzedaż i z tego powodu, odmawiam kolejnego zbierania czynszu (jestem za to odpowiedzialny od stycznia tego roku), żeby wyznaczyli inna odpowiedzialna za to osobę. Co jeśli się nikt nie zgodzi? Co zrobić z tymi pieniędzmi z banku? Wypłacić i porozdawać kto ile wpłacał, na 4 rodziny to kwota około 10k, czuje, że będą problemy, nawet spokojnie nie będę mógł sprzedać mieszkania, to są realia życia z kobietami w bloku. Pamiętam twoją historię bodajże kobiety zrzuciły na ciebie obowiązek załatwiania wszystkiego. Na samym początku brawo ,że podjąłeś decyzję o wyprowadzce i sprzedajesz lokum, druga sprawa ja bym na twoim miejscu zrobił tak jak piszesz zebrał całe towarzystwo poinformował o fakcie i grzecznie oddał pieniądze. Wiadomo reakcje mogą być różne, ale nie zakładaj najgorszego gdyby jednak tak było powiedz im ,że nie masz obowiązku dalej tego ciągnąć bo robiłeś to z dobrej woli. Jeżeli nie jesteś przekonany to poczekaj aż ktoś kupi mieszkanie i wtedy to zrób. 1 Link to post Share on other sites
Mmario 108 Posted February 22 Share Posted February 22 (edited) Też bym poczekał z informacją aż sprzedam mieszkanie. Baby to złośliwe bestie, będą Ci robić pod górę przy sprzedaży, i kupujący będą uciekać, albo sprzedasz taniej niż byś mógł.... Zastanawiam się tylko jak w razie w oddać kasę bez proszenia się, 3 części z czterech na konta z których przyszły wpływy, a co z Twoją częścią🤔 Edited February 22 by Mmario 1 Link to post Share on other sites
Król Jarosław I 2,338 Posted February 22 Share Posted February 22 Gdzie ten atak?!?! Tylko dla niego tu wszedłem 1 Link to post Share on other sites
yrl 534 Posted February 22 Share Posted February 22 7 minut temu, Król Jarosław I napisał: Gdzie ten atak?!?! Tylko dla niego tu wszedłem Chłyt matetingowy. 2 3 Link to post Share on other sites
Moriente 565 Posted February 22 Share Posted February 22 Panie @Turop, pamiętaj że od ogłoszenia do finalizacji sprzedaży bardzo długa droga. Lepiej wstrzymaj się z kompulsywnymi zachowaniami wobec współlokatorów 5 Link to post Share on other sites
Turop 2,253 Posted February 23 Author Share Posted February 23 Panowie, dzisiaj organizuje spotkanie, napisałem oświadczenie o rezygnacji z zajmowania się finansami w budynku mieszkalnym (wspólnocie) z dniem 01.03.2021 z powodu sprzedaży lokalu mieszkalnego. Z tego co wyczytałem mogą mnie pocałować w pompkę, mieszkanie jest wystawione na sprzedaż, zajmowanie się finansami ma przejąć inny mieszkaniec bloku. Rozmawiałem dziś z firmą zajmującą się zarządzaniem małymi i dużymi wspólnotami, to co zorganizowały tu te kobity jest bezprawne, ja się z tego wypisuje, nie będę załatwiał spraw księgowych sprzed 20 lat, których nie załatwiły 😎 Napisze wam co się działo po wszystkim 😉 20 godzin temu, Moriente napisał: . Lepiej wstrzymaj się z kompulsywnymi zachowaniami wobec współlokatorów To napewno, oddaje "władze" wyciągam popcorn i czekam na sprzedaż, niech się zabijają między sobą dalej. Link to post Share on other sites
Boromir 1,613 Posted February 23 Share Posted February 23 10 godzin temu, Turop napisał: i czekam na sprzedaż, niech się zabijają między sobą dalej. I niech przyjdzie Chad i je wszystkie poustawia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts