t0rek Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) Ciekawe śledzi się vloga wolnościowego przez prawie 10 lat, gdy pod koniec widzisz, że inteligentny autor (AFAIR inżynier, robił m.in. serwisy do nauki matematyki) poszedł w klimaty Red Pill. Moim zdaniem takich ludzi nam brakuje, bo pokazuje, że nie tylko "przegrywy" bez perspektyw idą w tym kierunku. Edited October 11, 2018 by t0rek 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baca1980 Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Lata lecą to i wiedza na temat otaczającego świata jest coraz szersza. Według mnie tak w wieku ok. trzydziestu lat przestajemy patrzeć na świat przez pryzmat emocji a zaczynamy patrzeć przez pryzmat rozumu. Może być też tak że wahadło zaczyna się bujać w drugą i trzeba się otworzyć na nowy rynek. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted October 15, 2018 Author Share Posted October 15, 2018 @Marek Kotoński Tytuł był napisany małą literą, bo sam autor tak nazwał swój kanał. Tak gwoli ścisłości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted October 20, 2018 Author Share Posted October 20, 2018 (edited) Edited October 20, 2018 by t0rek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek Kotoński Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 @t0rek Nieważne jak nazwał kanał, to jego sprawa - na forum pisze się z dużej litery. Mogłeś zacząć "Kanał.." i tu z małej litery i byłoby spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 "Nieprzegrywy" czyli ci przy zacniejszych zasobach, nie są automatycznie "nie red czy anty red pill". Dzięki mocy pieniądza i statusu często wiedzą jak to działa z kobietami i po prostu mądrze tym zarządzają, a Panie nie muszą nic wiedzieć o ich głębokich poglądach. To naiwnie kobiety myślą, że tacy samce mają inne podejście do samic. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriTo Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Dnia 21.10.2018 o 00:04, Marek Kotoński napisał: @t0rek Nieważne jak nazwał kanał, to jego sprawa - na forum pisze się z dużej litery. Mogłeś zacząć "Kanał.." i tu z małej litery i byłoby spoko. Czytam uważnie, więc: „dużą literą / wielką literą" oraz „małą literą" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzejkNaftowy Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Ja nie wiem skąd tego gościa wytrzasnęliście ale widzę, że to nie byle kto. Ma doświadczenie, wiedzę i obycie. Obejrzałem pierwszy filmik i po nim po prostu musiałem przesłuchać kilka następnych. Nie zniechęciło mnie nawet to, że dodaje do swoich wywodów szczyptę duchowości... co w tym wypadku bardzo dobrze się dopełnia. Jedyną przykrą sprawą jest bardzo mała liczba wyświetleń. Ludzie mają jakiś problem z docenianiem tak cennych treści. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 (edited) @SzejkNaftowy lata temu go znalazłem, jak się interesowałem ideami wolnościowymi, Asbiro itd. - nawet nie pamiętam jak. Wtedy jeszcze tworzył takie treści: Wynalazki: Przemyślenia na emigracji: To go tym bardziej uwiarygadnia, to pokazuje wieloletnie batalie o to, żeby żyć po swojemu i dokąd ostatecznie doszedł. Edited October 23, 2018 by t0rek 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Ten Człowiek potwierdza wszystko to co nam wiadomo, ale w dobrym stylu, a mam na myśli to, że on jego relacja poświadcza, że jest to sprawa zdrowego rozsądku i uczciwości. Kto na takich zasadach podejdzie do tematu, dojdzie do tych samych wniosków. Czy to mgtow, czy to ojcowie poszkodowani w sądach, czy zwykłe chłopaki z blokowisk, kto chce ten zrozumie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzejkNaftowy Posted October 28, 2018 Share Posted October 28, 2018 Kolejny materiał i znów złoto. Potwierdzenie wszystkiego o czym naucza nasz szanowny Guru. Tym razem porusza kwestie wzorców rodziny, które kobieta wynosi z domu. O tzw. "równości", męskiej dominacji, damskich kaprysach, powierzchownej duchowości, zarządzaniem energią seksualnej itd. Gość chyba krąży tu wśród nas . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamPogadam Posted October 29, 2018 Share Posted October 29, 2018 Coś powiedział tylko "niekanonicznego", że relacja z kobietą jest konieczna dla szczęścia mężczyzny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted November 1, 2018 Author Share Posted November 1, 2018 Z ciekawostek, które tu padły: autor ma 38 lat, jest po 2 rozwodach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzejkNaftowy Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Nowy filmik, jak dla mnie dość mocny. Część druga najciekawsza, bo jest tam mowa o tzw. "daddy issues", czyli toksycznym, niezbywalnym poczuciu krzywdy wywołanym utratą pierwszego mężczyzny w życiu kobiety, swojego taty. Sporo jest też o samotnych matkach i dorastaniu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosze Red Posted February 18, 2020 Share Posted February 18, 2020 I audycja o Marku: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baelish Posted February 21, 2020 Share Posted February 21, 2020 Któryś z widzów? Może znów ktoś liczył na nieprzychylny materiał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morfeusz Posted February 22, 2020 Share Posted February 22, 2020 Absolutarianin ma dużo racji w tym co mówi. Jednak zbyt mocno wrzuca do jednego worka Marka, Red Pill, MGTOW, Black Pill. Te wszystkie inicjatywy mają części wspólne, jak również różniące się. Szacunek, że mówi o tak piętnowanych przez mainstream tematach. Jednak ma łatwiej, bo jak sądzę żyje poza Matrixem, na włoskiej prowincji. Gdzie polskojęzyczni hejterzy mogą mu skoczyć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaśnie Wielmożny Posted February 24, 2020 Share Posted February 24, 2020 @absolutarianin Nie przejrzałem do końca, zniechęca mnie jakość video, może warto pomyśleć o stałych podcastach, to bardziej przyswajalne i mniej uciążliwe technicznie. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Druid Posted February 26, 2020 Share Posted February 26, 2020 W dniu 11.10.2018 o 20:02, Baca1980 napisał: ok. trzydziestu lat przestajemy patrzeć na świat przez pryzmat emocji a zaczynamy patrzeć przez pryzmat rozumu. Nie wszyscy ludzie tak mają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted September 11 Author Share Posted September 11 Wciąż aktywny: 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atanda Posted September 12 Share Posted September 12 Zdecydowanie warto posłuchać, dla poszerzenia horyzontów. Absolutarianin prezentuje unikalne i nieszablonowe podejście w opisywaniu procesów współczesnego świata. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0rek Posted September 20 Author Share Posted September 20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts