Chicco Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) 22 minuty temu, Pyrkosz napisał: Świeżym, surowym mięsem się nie zatrujesz. W większości przypadków oczywiście. To, że sobie ułatwiamy sprawę pieczeniem to inna sprawa. Dlatego mamy Kałasza a nie mięśnie Surowe mięso naturalne zawiera pasożyty i bakterie z którymi nasz układ pokarmowy nie daje sobie rady. Zabija je właśnie międzyinnymi obróbka cieplna. To, że teraz zwierzętom daje się antybiotyki i dba o ich zdrowie to inna sprawa i dzięki temu możesz jeść surowe mięso, w naturalnych warunkach jedząc surowe mięso byś się szybko przekręcił. Jak lubisz przytruwać swój organizm i zmuszać go do nadmiernego wysiłku trawiąc coś czego nie za dobrze trawi to ludzik. edit; usunąłem ostatnie zdanie bo było niesmaczne. Edytowane 1 Czerwca 2021 przez Chicco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca1980 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Godzinę temu, Chicco napisał: Tak samo pytanie dlaczego islam zabraniał wieprzowiny? Włośnica. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrkosz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Chicco napisał: układ pokarmowy nie daje sobie rady. Obecnie tak średnio sobie daję, bo tysiące lat pieczenia nas zmieniły nieco. 1 godzinę temu, Chicco napisał: w naturalnych warunkach jedząc surowe mięso byś się szybko przekręcił. Idź do koła myśliwskiego i zapytaj czy kiedykolwiek badali sarne, jelenia. 9/10 przypadków odpowie, że nigdy I to tymi naszymi już przyzwyczajonymi do lekkiej pracy żołądkami jakoś trawimy. Artykuły: Forbes Encyclopedia Britannica Nawet mi się nie chcę więcej szukać. Edytowane 1 Czerwca 2021 przez Pyrkosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salius Ketman Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 6 minut temu, Pyrkosz napisał: Obecnie tak średnio sobie daję, bo tysiące lat pieczenia nas zmieniły nieco. i to się liczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca1980 Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 4 minuty temu, Pyrkosz napisał: Idź do koła myśliwskiego i zapytaj czy kiedykolwiek badali sarne, jelenia. 9/10 przypadków odpowie, że nigdy Nie ma obowiązku badania mięsa zwierzyny płowej. Natomiast taki obowiązek istnieje w przypadku mięsa dzika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 6 godzin temu, icman napisał: Gdzieś, kiedyś czytałem, że ludy koczownicze odznaczały się ogromną tolerancją na pożywienie (ponoć to grupa krwi B). Ja myślę, że każdemu wg predyspozycji, nie ma chyba uniwersalnych wskazań. Każda grupa krwi to specyfika żywieniowa. Sam jem zgodnie z grupą krwi od kilku lat już i znakomicie się czuję, żadnej zgagi, biegunek, nic. Grupa krwi B faktycznie koczownicza, wysoka tolerancja. To jedyna grupa, która trawi bezproblemowo nabiał, jak dobrze pamiętam. U mnie, np. nabiał całkowicie wykluczony z diety. Zero. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrotycz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) 4 hours ago, Chicco said: bo świnie genetycznie są do nas bardzo zbliżone, dlatego na przykład islam zabrania ich jedzenia. Ta, jasne, bo Mahomet taki uczony był, i jego uczniowie też, że to wiedział. Mahometanie nie jedzą wieprzowiny bo Żydzi nie jedzą wieprzowiny. To jedna z wielu rzeczy jaką skopiowali. To tacy współcześni Chińczycy i sowieciarze byli - z chęcią kopiowali wszystko co się im przydało albo i nie przydało. Islam i nauka, proszę Cię... Edytowane 1 Czerwca 2021 przez wrotycz 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salius Ketman Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 (edytowane) 36 minut temu, wrotycz napisał: Ta, jasne, bo Mahomet taki uczony był, i jego uczniowie też, że to wiedział Islam i nauka, proszę Cię... To że muzułmanie wzięli akurat to z tory i talmudu to wiadomo, ale wszystkiego nie skopiowali. Nie musieli robić badań naukowych aby zauważyć że można się złapać różne choroby z powodu jedzenia wieprzowiny tak samo jak z niemycia rąk stąd nakaz obmywania się przed modłami. Kiedyś ludzie nie wiedzieli skąd dokładnie biorą się różne choroby i inne zjawiska, ale zauważali różne zależności i przetrwało to w mądrości ludowej, tradycjach i nakazach religijnych. Wiele z nich jest głupich, albo przestarzałych, ale wiele się sprawdzało a prosty lud prędzej się posłucha dobrej rady bo bóg tak mówi. Co do nauki w islamie to podczas islamskiej złotej ery duży okres rozwoju przeżywała astronomia, medycyna i matematyka, głównie za sprawą perskich uczonych i przechowania dzieł greków i rzymian a najwięksi europejscy uczeni średniowiecza powoływali się wówczas na dzieła muzułmańskie i zasiegało nauk w takich centrach nauki jak np Bagdad. Wstyd było ich nie znać. Wszystko się zmieniło wraz z polityką późniejszych kalifów którzy odrzucali panujace w złotej erze poglądy filozoficzne na to że można poznać boga poprzez empiryczne i racjonalne badanie jego stworzenia a przyjęli zabobony podobne do niekórych protestantów w ameryce o literalności biblii i odrzuceniu nauki. Swoje dorzucili tez mongołowie którzy zniszczyli dom mądrości w bagdadzie i mniej więcej od wtedy świat islamski jest pogrążony w mniejszej lub większej ciemnocie. Edytowane 1 Czerwca 2021 przez Salius Ketman 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icman Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 37 minut temu, mac napisał: Sam jem zgodnie z grupą krwi od kilku lat już i znakomicie się czuję, żadnej zgagi, biegunek, nic. Jaką masz grupę krwi? Ja mam A i z tego co pamiętam to głównie roślinki powinienem pożerać, dobrze myślę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 @icman u mnie 0, preferencja to głównie mięso. Jem głównie mięso i warzywa odpowiednie dla grupy. Większość rzeczy masz dobrze omówionych, wpisz sobie dieta dla grupy krwi A i znajdziesz. Cytat Zagrożenia dla osób z grupą krwi A : problemy z eliminacją toksyn oraz zatrzymywanie wody w organizmie skutkuje ospałością, brakiem energii, chronicznym przemęczeniem, nadmierna krzepliwość krwi, skłonność do problemów psychicznych i stanów paranoidalnych podczas silnego, przedłużającego się stresu, skłonność częstych infekcji układu oddechowego, astmy, bezsenności a także do chorób nowotworowych, udarów oraz chorób umysłowych. Ogólne zalecenia, jakie należy wdrożyć w przypadku diety zgodnej z grupą krwi A: wyeliminować mięso, jeść dużo orzechów i pestek, aby uzupełnić białko, To oczywiście wstęp. Najlepiej, żebyś dotarł do tabeli żywienia zgodnych z grupą. Dla mnie to najlepsza dieta ogólnie, na całe życie. U mnie całkowita eliminacja nabiału dała najwięcej. Doskonale się czuję. Jeszcze muszę z chleba, bułek, ogólnie pieczywa zejść, niestety lubię i podejrzewam, że to moja "indywidualna" preferencja, bo trzeba też ufać swoim preferencjom i sprawdzać, po czym się dobrze czujesz, a po czym źle i wykluczać na tej zasadzie. U Joe Rogana była córka Petersona, która omawiała ten temat, sama chorowała całe życie na jakieś gówno i wyleczyła się udoskonaleniem diety właśnie. Sam się cofam do podstaw i to faktycznie działa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzy_siek Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 @wrotycz przypomniałeś mi film 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indywidualista Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 No przecież skoro panowie globaliści mówią że mięso jest złe to znaczy że jest złe co nie? Chyba że zaczną je produkować w laboratoriach to wtedy będzie dobre. A może goje polubią przy okazji jeść owady? Przecież to jest takie eko i w ogóle zwalczamy globalne ocieplenie. Dbamy przecież o wasze dobro! https://www.money.pl/gospodarka/unia-wydala-zgode-na-nowa-zywnosc-bedziesz-jesc-robaki-i-mozesz-nawet-o-tym-nie-wiedziec-6639563590831072a.html 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrotycz Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 1 hour ago, Salius Ketman said: To że muzułmanie wzięli akurat to z tory i talmudu to wiadomo A niby skąd wiadomo? 1 hour ago, Salius Ketman said: Co do nauki w islamie to podczas islamskiej złotej ery duży okres rozwoju przeżywała astronomia, medycyna i matematyka, głównie za sprawą perskich uczonych Nie było żadnych perskich uczonych. Poza jednym wyjątkiem al-Chuwarizmiego* nie było żadnej islamskiej nauki ani złotego wieku**. * jego osiągnięcia przetrwały tylko dlatego, że zajmował się m.in. liczbami rzeczywistymi z przecinkiem i ich arytmetyką, która to arytmetyka służyła władzy do obliczania podatków i to był jedyny powód ** The Myth of the Andalusian Paradise: Muslims, Christians, and Jews under Islamic Rule in Medieval Spain Myths of Islam: Islam Facilitated the Golden Age of Scientific Discovery The Golden Age of Islam - A Second Look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egregor Zeta Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maliniak Opublikowano 1 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 13 hours ago, Chicco said: bo świnie genetycznie są do nas bardzo zbliżone, dlatego na przykład islam zabrania ich jedzenia Doczytaj, bo wydaje mi się ze bzdury piszesz. 11 hours ago, Chicco said: Surowe mięso naturalne zawiera pasożyty i bakterie z którymi nasz układ pokarmowy nie daje sobie rady. Zabija je właśnie międzyinnymi obróbka cieplna. To, że teraz zwierzętom daje się antybiotyki i dba o ich zdrowie to inna sprawa i dzięki temu możesz jeść surowe mięso, w naturalnych warunkach jedząc surowe mięso byś się szybko przekręcił. Jak lubisz przytruwać swój organizm i zmuszać go do nadmiernego wysiłku trawiąc coś czego nie za dobrze trawi to ludzik. Ty to wszystko wymyślasz sam? Kolego forumowy, piszesz wierutne bzdury, wysysasz z palca, i to z brudnego palca. Widac z Twoich wcześniejszych postów, ze znasz się na prawie wszystkim, daj spokój, więcej czytaj, mniej pisz, bo będą się z Ciebie tutaj naśmiewać. Pozdrawiam, 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grizzly Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Dobrym sposobem na pozbycie się "patogenów" jest włożenie mięsa na 20-30 min do zamrażalnika lub włączenie do suplementacji jodu (płyn Lugola oraz boraks) jedne z najmocniejszych naturalnych środków antybakteryjnych oraz antygrzybicznych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adameo Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Tatar to pokarm dzięki któremu przyswaja się ogromną ilość żelaza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMKEJ Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Bardzo lubię surowe mięso, kilka razy w miesiącu zdarza mi się jeść: tatar, surową kiełbasę ,mięso mielone. Czasami także doprowadzam owe mięso do procesów pleśnienia i dopiero spożywam. Nie jest to jednak coś co polecam przeciętnemu zatoksycznionemu Kowalskiemu, do tego trzeba mieć zdrowy i czysty organizm. Mądrzejsi ,którzy żyli kiedyś wiedzieli jaka moc drzemie w pokarmach rozkładających się. Mój faworyt to podpleśniałe jagody. Dają wspaniałego kopa dla naszej flory bakteryjnej. Trzeba jedynie wyzbyć się programowania ,że jest to coś niezdrowego (a to jest najtrudniejsze). 2 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adameo Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 Jak robiłeś adaptacje żeby jeść surowe pleśniejące mięso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Von Diehl Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Wystarczy wpisać high meat w YT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser179 Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 W dniu 1.06.2021 o 00:40, Boromir napisał: Mongołowie dzięki takiej prostej stawie potrafili być niezwykle wytrzymali na niedogodności. Co sądzicie o jedzeniu surowego mięsa? Mongołowie byli wytrzymali dzięki swojemu trybowi życia, ich żywienie było uwarunkowane okolicznościami. Ale tatara warto czasem zjeść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurt Von Diehl Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Surowe mięso daje świetną odpowiedź hormonalną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi