Ewka Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Rozbawił mnie ten screen rozmowy z innego tematu, ale w sumie... Pochwalcie się, co nowego ugotowaliście w ostatnim czasie. Ja zrobiłam sos orzechowy saté, chlebek bananowy, kruche ciasto i absolutny hit- bibimbap. Wszystko w wersji wegańskiej. W planach są pierogi z owocami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxMen Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Z niechęci chodzenia do sklepu po słodycze od których jestem uzależniony zrobiłem sobie domowej nutelli, Gotować potrafię na tyle sprawnie, że już niczego nowego się nie nauczyłem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser79 Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Idę w kuchnie azjatycką :) zamowiłam kilka nietoperzy wprost z Wuhan :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jorgen Svensson Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Jestem na ketozie od prawie 3 tygodni, zwlekałem z tym spory czas, bardzo dobrze się czuję chociaż początkowo mnie nieźle mdliło od tłustych potraw, niecałe 3 tygodnie i ok. -3,5 kg. Edit: co do tematu, proste danie, boczek pieczony z cukinią i papryką w przyprawach, aż tłuszcz ścieka po brodzie, mniam. ? Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Jorgen Svensson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tacritan Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ja robię tak: - pół kilograma słoniny zesmażam na patelni - dorzucam pod koniec trzy cebule - na ćwiartki po długości kroję trzy ogórki kiszone Niebo w gębie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RENGERS Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) Dziś na kolację planuję fish&chips, wczoraj na śniadanie zrobiłem ciasto proteinowe, potem curry z kurakiem, jednak zawsze lubiłem przyeksperymentować w kuchni, więc dla mnie żadna to nowość, kocham gotować, kocham również kobiety które dobrze gotują. Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez RENGERS 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortazar Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ostatnio eksperymentowałem z sałatkami: - kiszona kapusta - poszatkować - czarne oliwki drobno pokrojone - pół cebuli i ząbek czosnku drobno posiekane (zamiast tego była jeszcze wersja z tartymi buraczkami) - łyżka oliwy z oliwek - odrobina chia, czarnego sezamu, płatków drożdżowych - szczypta pieprzu i pietruszki Wszystko wymieszać i gotowe. Eksperymentuje też z zupami. Była pomidorowa, warzywna i żurek. Ciekawe rzeczy się dzieją jak się do pomidorowej klasycznej wrzuci jajko na miękko a do żurku startego chrzanu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hatmehit Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 (edytowane) -wspaniałe domowe masło orzechowe z ziemnych i włoskich -chlebek na zakwasie (ogólnie z zakwasem eksperymentuję, skomplikowana to sprawa) -wszelkie rodzaje risotta- z odmrożoną dynią, kurkami lub porem -ciasto marchewkowe z białą czekoladą -zupa krem z cukinii- całkiem banalna, ale trzeba dobrać wszelkie przyprawy Tak jak przez długi czas nie znosiłam gotowania, wydawało mi się zwyczajnie nudne oraz czasochłonne, tak od kiedy bardziej dbam o zdrowie, to uwielbiam. Od miesiąca siedzę w domu i codziennie szukam jakichś nowych przepisów (choć codziennie nie gotuję), niesamowicie to potrafi człowieka wciągnąć Edytowane 16 Kwietnia 2020 przez Hatmehit 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser75 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) 19 godzin temu, Ewka napisał: kruche ciasto Z jakiego przepisu korzystałaś? Ciekawią mnie weganskie dania i fajnie, jeśli nie trzeba kupować każdej rzeczy w innym sklepie 10 razy drożej niż nie weganski zamiennik. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Halinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewka Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 @Halinka Nie pamiętam, ale były tam tylko mąka, olej kokosowy, cukier puder i chyba woda lub mleko roślinne. Sam przepis był kiepski i musiałam zmienić proporcje, więc i nawet jak bym pamiętała, to bym nie poleciła. Co do cen i sklepów się nie wypowiem, bo nie mieszkam w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeq Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Brownie Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez radeq 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewelina Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Makaron na 100 różnych sposobów . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassfreak Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 16.04.2020 o 16:17, Ewka napisał: To o mnie może nie jest tak że nie lubię ale tez nie przepadam za siedzeniem w kuchni. Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez bassfreak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elfii Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 W sumie to większość umiem, ale jak ktoś ma jakiś ciekawy przepis to zawsze chętnie wypróbuję ? W czasie kwarantanny często robię bardziej czasochłonne Dania i zdecydowanie częściej piekę ciasta. W normalnych warunkach mam za mało czasu na szarlotki i inne bajery codziennie. Mój znajomy wstawiał na fb ostatnio przepis na pizzę z patelni, kusi mnie to wypróbować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortazar Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dziś zrobię to: Składniki już mam, czekam jeszcze na małego głoda. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deleteduser150 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Hmmmm, w sumie to tylko podrasowałam jedną potrawę. Conchiglioni (albo jak kto woli makaron muszle) z sosem bolognese. Zwykle polewałam sosem pomidorowym zrobionym z passaty, oliwy z oliwek, czosnku i ziół i posypywałam startym serem. Ostatnio jak wzięłam się za tę potrawę, skończyła mi się passata, ale miałam kwaśną śmietankę i pesto pomidorowe. Stwierdziłam: " a spróbuję wymieszać creme fraiche z tym pesto, ciekawe co wyjdzie..." Wlałam testową ilość ( czyli ok. łyżkę) śmietanki i wymieszałam z tym drugim. Zamoczyłam palucha i chwila konsternacji... "ale pyszności! Dajesz Gocha, do piekarnika! " Zostało mi sporo farszu, to dogotowałam na drugi dzień makaronu penne (rurki) i zrobiłam znowu ten sos. Dla samej siebie miałam w sumie z 6 porcji obiadu licząc z tymi muszlami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taboo Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Ostatnio moja luba miała urodziny. Nie jestem fanem prezentów, więc pomyślałem że zrobię jakiś dobry obiad, bo gotować lubię. Kupiłem filety z Dorsza Czarnego. Na blachę wkroiłem marchew, ziemniaki, pora, cebulę, brokuły, fasolkę szparagową, paprykę, cukinię, korzeń pietruszki. Posmarowałem to sosem z soku z cytryny, octu balsamicznego i oliwi z oliwek. Wszystko odpowiednio doprawiłem. Na to filety odpowiednio doprawione i przełożone plastrami cytryny i pomarańczy. To wszystko do piekarnika. Wyszło nie dobre i ziemniaki się nie zrobiły. Co zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Claudianne Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 35 minut temu, Taboo napisał: Wyszło niedobre i ziemniaki się nie zrobiły. Co zrobić Ale wiesz, że inny czas pieczenia jest chociażby ziemniaków i ryby? Ziemniaki mogłeś wcześniej wstawić do piekarnika, a potem dołożyć rybę i koniecznie ryba pod przykryciem (lub w folii aluminiowej, ale to niezbyt zdrowe - się robiło kiedyś eksperymenty chemiczne; nigdy nie zapomnę co się kryło w takiej folii podczas reakcji otrzymywania wodoru, ble), żeby nie wyschła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taboo Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 12 minut temu, Claudianne napisał: Ale wiesz Ale wiem, tylko wtedy nie pomyślałem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trevor Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Nie mogę zamówić pizzy to robię sam. Zapiekanki, ryż z warzywami, i sosem czosnkowym, czasem kurczak. Generalnie jem sporo, ale od 6 kwietnia zrobiłem ponad 2100 pompek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi