Lynch 150 Posted March 17 Share Posted March 17 Co sądzicie o kolczyku w uchu u faceta? Myślę żeby sobie zrobić dziurkę i nosić taki mały złoty z diamentem albo srebrny. Link to post Share on other sites
Husquarna 365 Posted March 17 Share Posted March 17 Przecież jak takie coś się Tobie podoba to noś sobie 7 Link to post Share on other sites
PyrMen 1,853 Posted March 17 Share Posted March 17 Twoje ucho, twoj wybór. Ja bym za cholerę tego sobie nie zrobił. Dla mnie wygląda to dziwacznie. 1 Link to post Share on other sites
Vlad_Lokietnichuk 674 Posted March 17 Share Posted March 17 (edited) Jeśli nie robisz w showbusinessie lub innym pseudoartystycznym badziewiu, to zdecydowanie NIE. Z tym że, tak jak koledzy wyżej napisali. Twoje Ciało, twoja sprawa. I twój wizerunek przede wszystkim. edit. Powiem z własnego doświadczenia. Wszyscy kolesie, którzy noszą kolczyki czy w uszach czy w brwiach, jednego znam co ma nawet w nosie, są postrzegani przez otoczenie, jako mniej lub bardziej odklejona patola. Nie są brani do końca serio. To takie lokalne clowny bardziej. Oczywiście to wszystko zależy, w jakim środowisku się na co dzień obracasz, bo jeśli pracujesz na zmywaku w Anglii, czy magazynie Amazona to ludzie będą mieli to mówiąc kolokwialnie w piździe. Ale jeśli pretendujesz do jakichś poważniejszych stanowisk, gdzie liczy się to, jak odbiera Cię przede wszystkim klient, to taki kolczyk (ba, uważam że nawet biżuteria w postaci łańcucha na szyi) potrafi utrudnić życie. Poważny facet z biżuterii, nosi tylko zegarek na ręku i pewność siebie wypisaną a twarzy. Edited March 17 by Vlad_Lokietnichuk 6 4 Link to post Share on other sites
Chcni 4,301 Posted March 17 Share Posted March 17 Ja bym nie założył, ale jak chcesz to sobie zrób. Dla mnie nie jest to na pewno bardziej pedalskie niż noszenie "męskich" torebek. 2 Link to post Share on other sites
tmr 2,002 Posted March 17 Share Posted March 17 No wg mnie to niespecjalnie pasuje facetowi. Link to post Share on other sites
PyrMen 1,853 Posted March 17 Share Posted March 17 @Chcni, męskie torebki niestety znów wrócą jak zrobi się cieplej. Dla mnie to mega pedalskie 😂 1 Link to post Share on other sites
MG-42 913 Posted March 17 Share Posted March 17 Jakie te torebki, chodzi te przy pasie czy na ramieniu na krzyż? Jeśli o te torebki to mi się kojarzą z jedną nacją że wschodu. Link to post Share on other sites
tmr 2,002 Posted March 17 Share Posted March 17 3 minuty temu, MG-42 napisał: Jakie te torebki, chodzi te przy pasie czy na ramieniu na krzyż? Jeśli o te torebki to mi się kojarzą z jedną nacją że wschodu. Kołczany prawilności 1 Link to post Share on other sites
Gościu 1,442 Posted March 17 Share Posted March 17 Jeżeli ktoś (kobieta lub mężczyzna) lubi nosić kolczyki, to mój stosunek jest neutralny. Link to post Share on other sites
Margrabia.von.Ansbach 3,081 Posted March 17 Share Posted March 17 54 minuty temu, Lynch napisał: Co sądzicie o kolczyku w uchu u faceta? Myślę żeby sobie zrobić dziurkę i nosić taki mały złoty z diamentem albo srebrny. Twój wybór, masz ochotę to zrób. Na marginesie. Znam gości po 40stce. Którzy zmieniając otoczenia zawodowo-towarzyskie. Usuwali sobie laserowo widoczne tatuaże. Chirurgicznie tunele w uszach i piercingi czy jak to tam się zwie. Każdy ma swoją mądrość etapu w życiu. 6 Link to post Share on other sites
Obliteraror 19,610 Posted March 17 Share Posted March 17 9 minut temu, Margrabia.von.Ansbach napisał: Każdy ma swoją mądrość etapu w życiu. Prawda. Bo bywają i tacy, którzy dopiero ww. rzeczy robią sobie po 40-tce Mądrość etapu, dobre określenie. Link to post Share on other sites
zychu 10,612 Posted March 17 Share Posted March 17 PEDALSTWO!! SODOMIA!! ZNIEWIEŚCIENIE!! 1 3 Link to post Share on other sites
Chcni 4,301 Posted March 17 Share Posted March 17 @MG-42 @tmr Nie kołczany, tylko te na pasku przez ramię. 1 Link to post Share on other sites
tmr 2,002 Posted March 17 Share Posted March 17 1 minutę temu, Chcni napisał: @MG-42 @tmr Nie kołczany, tylko te na pasku przez ramię. No to kołczan sie nosi tak. Robin Hooda nie pamiętasz? Link to post Share on other sites
Chcni 4,301 Posted March 17 Share Posted March 17 2 minuty temu, tmr napisał: No to kołczan sie nosi tak. Robin Hooda nie pamiętasz? Niby nosi się tak samo, ale dla mnie prawilne kołczany kojarzą się z tym: 4 Link to post Share on other sites
sargon 4,975 Posted March 17 Share Posted March 17 Bardzo modne niegdyś na obszarze byłego DDR, czy ogólnie - jak widziałem - u robotników, czy osób lewicowych. Kojarzę takiego niemieckiego majstra betoniarni , z Hockenheim, jakoś z 2003 : miał uszy obwieszone dosłownie. Poza tym miał żonę, dzieci, i był złodziejem-kombinatorem na dodatkowych fuchach robionych w zakładzie. Ale to raczej bez związku - w DE, zwłaszcza w niektórych regionach, kolczyki w uszach u facetów to jak zielone włosy u alternatywek - nikogo to nie obchodzi. W Polsce to nie wiem, chyba by trzeba mieć jakiś styl pod to...taki Wiśniewski może, albo jakiś raper, etc. Link to post Share on other sites
tmr 2,002 Posted March 17 Share Posted March 17 9 minut temu, Chcni napisał: Niby nosi się tak samo, ale dla mnie prawilne kołczany kojarzą się z tym: Trzeba złapać "prawilniaka" i przesłuchać. Żeby zidentyfikował. Kiedyś, w dzielnicy cudów, w pewnym mieście, złapałem "prawilniaka" bo mial koszulkę z napisem "łobuz kocha najmocniej", suchy był, paskudny taki, burzył się jak powiedziałem, że mu foto pdolne 1 Link to post Share on other sites
sargon 4,975 Posted March 17 Share Posted March 17 19 minut temu, tmr napisał: No to kołczan sie nosi tak. Robin Hooda nie pamiętasz? Tam to może, normalnie przy boku, ewentualnie na plecach Link to post Share on other sites
RENGERS 7,282 Posted March 17 Share Posted March 17 Kołczan bardzo przydatna rzecz, estetyczniejsza, lżejsza od plecaka, ciężej też cię okraść, sam taki momentami noszę. Odnośnie kolczyka to widziałem w życiu mężczyzn, którym to autentycznie pasowało i nie wyglądali niemęsko. Czyli to zależy. Eksperymentuj, ja to robię nieustannie z kolorami, złotymi ozdobami, fryzurami, nie popełniam tylko gaf typu permanentny tatuaż, bo z tym są później problemy, by usunąć ewentualnie. Do odważnych świat należy, wyjdź ze strefy komfortu. Obudź się! 2 Link to post Share on other sites
Throgg 1,536 Posted March 17 Share Posted March 17 W sumie nie ma co dodawać, wszelkie możliwe pokłady beki z męskich kolczyków, wyeksploatowano w tej scenie: 1 Link to post Share on other sites
zuckerfrei 12,162 Posted March 17 Share Posted March 17 Mam 41 lat w podstawówce sobie z kolegami zrobiliśmy u kosmetyczki i tak do matury. Teraz mam z tego bekę. Wtedy wydawało się to modne. Co do tego twierdzenia, że facet to tylko zegarek z biżuterii, to się nie zgadzam. Mam gruby kajdan na szyję po babci. Czasem noszę, czasem nie. Tak wiem jak ten kajdan jest odbierany. Link to post Share on other sites
MG-42 913 Posted March 17 Share Posted March 17 Z tymi kolczykami to różnie u osób jest. Jak zobaczę to u faceta to rozmawiając z nim patrząc mu w oczy i później spoglądając na kolczyk w uchu czyyy teen yyyy ufo nieee yyy tunel i ponowne spojrzenie mu w oczy to wyczuwam u niektórych facetów jakby yyy zawstydzenie czy zaniepokojenie, bo chyba wyczuwa że to nie męskie. Ale jak to zrobię to samo u kobiet noo to inna reakcja z jej strony. A to poprawiają włosy, widać że czuję ona się że ktoś zwrócił uwagę na nią. Link to post Share on other sites
Mosze Red 31,392 Posted March 17 Share Posted March 17 200% Homo. 3 2 Link to post Share on other sites
Król Jarosław I 10,862 Posted March 17 Share Posted March 17 Pedalskie ale rób co chcesz. 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts